»Se moramo zavedati, da so vrtički oziroma pridelava hrane v mestih zelo kompleksen izziv, na katerega je treba gledati z več vidikov.«
»Svetovni dan hrane je priložnost, da opozorimo na področje pridelave in predelave hrane v Sloveniji.«
»Brez čebel ne bo opraševanja, brez tega ne bo pridelka in tako ne bo niti zdrave hrane.«
»Dati jim je treba možnost pridelave hrane.«
»Hrano namreč zaužijemo na treh energijskih ravneh: na fizični ravni nam hrana daje občutek sitosti – tu je v ospredju hrana prihodnosti, ki temelji na trajnostni – ekološki pridelavi in predelavi.«
»Tudi od države je prišlo sporočilo, naj si ljudje pridelajo hrano, če si jo lahko.«
»Gorivo je nujno za pridelavo hrane, ki je strateška dobrina.«
»Več kot polovico opraševanja v kmetijstvu opravijo divji opraševalci, tako da so ključni za zanesljivo pridelavo hrane.«
»Zanj je bilo to, da si človek sam pridela hrano, nekakšna moralna kategorija.«
»Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju